La indústria tèxtil és actualment una de les activitats econòmiques amb més impacte ambiental a escala mundial. Segons l’ONU, és el segon sector més contaminant del planeta: produeix el 20% de les aigües residuals mundials i el 10% de les emissions globals de carboni.

Per això, us proposem dues alternatives sostenibles per lluitar contra els efectes climàtics que genera la nostra roba. Atreveix-te a crear un coixí amb uns texans reaprofitats o un embolcall d’entrepà sostenible. Entre totes aprenem a donar circularitat a la roba i evitar que esdevingui residu!

Aprèn a fer el teu propi embolcall d'entrepà!

En aquest vídeo us ensenyem a crear un porta entrepans reutilitzable a partir de tela aprofitada. 

T'ensenyem a fer un coixí a partir d'un texà

Us portem una nova manera d’aprofitar el teixit d’un texà trencat o tacat… convertint-lo en una funda de coixí! 

Mai t’has preguntat què se’n fa d’un aparell elèctric quan deixa de funcionar? La resposta és senzilla: es converteix en residu. Aquests residus s’anomenen residus PAEE, és a dir, Petits Aparells Elèctrics i Electrònics, i agrupen diversos dispositius que utilitzem diàriament, com les cafeteres, torradores o els ordinadors, entre molts altres. 

La contínua generació de residus PAEE’s i la mala gestió d’aquests constitueix un risc per a la salut mediambiental. Per això us portem dos consells d’autoreparació d’aquests aparells, amb el propòsit d’ajudar-vos a allargar la vida útil d’aquests objectes i reduir l’impacte ambiental que generen sobre el planeta. 

Repara la teva cafetera amb nosaltres!

La cafetera és un aparell essencial a totes les llars. Si se us espatlla, no us amoïneu, en aquest vídeo us ensenyem a reparar i mantenir-la com nova. 

Aprèn a mantenir la teva torradora

En aquest tutorial, aprenem fer manteniment d’una torradora, allarguem la seva vida útil i evitem que es converteixi en residu abans d’hora!

La generació de residus de voluminosos i en concret de mobles ha augmentat al llarg dels últims anys. Moltes de les vegades, no ser experts en fusteria ens dificulta la reutilització d’aquests i com a tal, acabem llençant-los.

Tens un moble trencat i no saps què fer amb ell? Sabies que reparant-lo estalvies l’emissió d’entre 10 i 15 kg de CO₂ al medi ambient? Això equival a més de 700 arbres absorbent CO₂ en un sol dia! En aquests videotutorials t’ensenyem diferents tècniques d’autoreparació perquè tu mateixa puguis allargar la vida útil del teu moble i evitis que esdevingui residu! 

Arreglem juntes la pota d'un moble

En aquest tutorial, t’ensenyem, pas a pas, com reparar la pota d’aquella taula que coixeja.

Aprèn a reparar les escletxes d'un moble

En aquest vídeo t’ensenyem tècniques de reparació perquè els teus mobles tornin a estar com nous! 

És un projecte impulsat per:

Solidança és una entitat social nascuda fa 25 anys a Sant Joan Despí, dedicada a la inserció sociolaboral i a la formació professionalitzadora de persones en situació de vulnerabilitat social de l’entorn. Aquesta acció és possible gràcies a la realització d’activitats vinculades a la gestió i revalorització de residus i a l’impuls d’iniciatives enfocades a l’economia circular i a la prevenció de residus.

936 85 44 34
cerclezero@solidanca.cat

C/ Treball, 5
08960 San Just Desvern (Barcelona)
Amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya: